Βιογραφικό

Ο Νευροχειρουργός Σακαλής Πολυχρόνιος πραγματοποίησε τις σπουδές του στην ιατρική επιστήμη στο 2ο Πανεπιστήμιο της Ρώμης "Tor Vergata", ενώ ολοκλήρωσε την ειδικότητα στο Α.Π.Θ. και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

 

Ο ιατρός εργάστηκε ως συνεργάτης και επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος των ανευρυσμάτων εγκεφάλου της κλινικής του Policlinico Tor Vergata Ρώμης καθώς και του Metropolitan General Αθηνών. Παράλληλα είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και κάτοχος της Ευρωπαικής Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος κατόπιν κρατικών εξετάσεων με βαθμό άριστα.

 

Ο Νευροχειρουργός Σακαλής Π., πέραν της μεγάλης εμπειρίας, διαθέτει και άρτια επιστημονική κατάρτιση, αφού έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια με ομιλίες και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων. 

 

Έχοντας λάβει όλη την απαραίτητη γνώση από το σύνολο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των Νευροχειρουργικών παθήσεων με εξειδίκευση στην χειρουργική όγκων εγκεφάλου  (νευροογκολογίας), στην Νευροτραυματιολογία, αγγειακές δυσπλασίες αλλά και στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης με ελάχιστες παρεμβατικές τεχνικές καθώς και στην ενδοσκοπική και λειτουργική Νευροχειρουργική όπως θεραπεία νόσου Πάρκινσον ή επιληψίας. Η πολύχρονη εκπαίδευση και εμπειρία του στις αγγειακές δυσπλασίες όπως τα ανευρύσματα, οι αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες και τα φλεβικά σηραγγώδη αγγειώματα, τον καταστούν άριστο χειρουργό και γνώστη του αντικειμένου.

 

Παράλληλα η εξειδίκευσή του και η επιτυχία των πολλαπλών χειρουργικών επεμβάσεων στην Υδροκεφαλία, στις κακώσεις του εγκεφάλου με υποσκληρίδια, επισκληρίδια ή ενδοεγκεφαλικά αιματώματα, αλλά και κακώσεων της σπονδυλικής στήλης συνηγορούν στην άριστη κατάρτησή του.

 

Στο σύγχρονα εξοπλισμένο ιατρείο του ο Νευροχειρουργός  Σακαλής Πολυχρόνιος εξειδικεύεται στην διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών με αστάθεια βάδισης και σπονδυλικής στήλης με οσφυο - ισχιαλγία, όπως κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων, με στενώσεις του νωτιαίου σωλήνα καθώς και με οστεοπορωτικά κατάγματα της σπονδυλικής στήλης.

 

Η χειρουργική των περιφερικών νεύρων στα χέρια του Dr. Σακαλή καθίσταται απλή και εύκολη λόγω της μεγάλης εμπειρίας του τόσο σε επείγουσα όσο και σε τακτική βάση. Επεμβάσεις όπως σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή ωλένιας νευρίτιδας γίνονται πλέον σε Day Hospital συνθήκες, χωρίς την νοσηλεία του ασθενούς.

          Πρότυπο            Νευροχειρουργικό    Ιατρείο Κομοτηνής

 

  Σακαλής Ε. Πολυχρόνιος

 

 

          Βασιλ. Παύλου, 23
            69132 Κομοτηνή

      τηλ : (+30) 25310 85 078

      κιν : (+30) 69 741 69 869

 

 Ωράριο Εξυπηρέτησης Ιατρείου


    Δευτέρα - Παρασκευή       09:30-14:00 & 18:30-21:00                                                                Σάββατο                             10:00 - 12:00                                                                         εκτός των                    προγραμματισμένων                χειρουργείων